Az idei második negyedévben egyedül Warren Buffet milliárdos befektetési cége ért el a svájci bankénál jelentősebb nyereséget a New York-i tőzsde és a Nasdaq jegyzése szerint. A világ vezető vagyonkezelőjeként számon tartott UBS a Credit Suisse idei felvásárlásából származó nyeresége miatt a június végével záródott három hónapban rekordprofitra tett szert, összesen 28,875 milliárd dollárra, ami részvényenként 8,99 dollárt jelent.

A listavezető Berksihre Hathaway ennél nagyobb, 35,9 milliárd dolláros nyereséggel zárta a negyedévet, a harmadik a Microsoft lett, valamivel több mint 20 milliárd dolláros profittal. Ezután következik csak 19,88 milliárddal az Apple, majd a Google anyacége, az Alphabet 18,37 milliárd dollárral.

Ezután következik:

  • a JPMorgan (14,38 milliárd dollár);
  • a Toyota (9,5 milliárd);
  • Walmart (7,89 milliárd);
  • és az Exxon Mobil (7,88 milliárd). 

Feje tetejére áll a pénzügyi világ a legújabb bankmentéstől

A jelek szerint a Credit Suisse hétvégi frappáns megmentésével sikerült a svájci hatóságoknak megmenteni a világot a bankcsőd tovagyűrűző hatásaitól. Azonban az alkalmazott megoldás komoly tabukat döntött a pénzügyi világban, perek sokasága várható és sokan fogadkoznak, hogy máshol nem követik a svájci példát.
Bővebben--->