A álláshirdetésre IT-fejlesztői, tesztmérnöki, oktatási, kutatási, matematikusi és egyéb tudományos területekről várják a jelentkezőket. A megbízatás helyszínei Németország, Oroszország és az USA lehetnek - írja a Profession.hu közleményében.

Az Európai Űrügynökség (ESA) egyetemi diplomát, legalább 3-5 éves szakmai tapasztalatot és felsőfokú angol nyelvtudást vár el a pályázóktól.

Ideális űrhajós-jelöltek lehetnek, akik a felsorolt kritériumok teljesítése mellett rugalmasan tudnak alkalmazkodni a rendszertelen munkaidőhöz és a gyakori utazáshoz, képesek nyugodtságuk megőrzésére nyomás alatt is, kommunikatívak és nyitottak a csapatmunkára.

Szükségük van továbbá magánpilóták számára kiállított orvosi bizonyítványra, amit az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) hitelesít, ezzel igazolva a fizikai alkalmasságukat. A nem mindennapi álláslehetőséget Magyarország vezető állásportálján, a Profession.hu-n hirdették meg.

Az asztronauták pontos munkaköréről és a kiválasztás folyamatáról az ESA oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők. A pályázatokat május 28-ig várják, a végeredményt pedig 2022 októberében jelentik be.