A Telenor Magyarország 2011-ben 160 milliárd forintot meghaladó bevételt ért el, szemben az egy évvel korábbi 165,2 milliárd forinttal - derül ki a cég negyedik negyedévi jelentéséből. A társaság az elmúlt év utolsó három hónapjában 41,4 milliárd forint bevételt ért el, ami alig marad el az egy évvel korábbitól, amikor 42 milliárd forintja származott a társaságnak a szolgáltatás értékesítéséből.

A mobiltelefon társaság megduplázta mobilnetes ügyfélkörét 2010 decembere óta (ez ugyanis 236,7 ezerről 478,1 ezerre nőtt) 74 százalékkal növelte adatforgalmát. Az év utolsó három hónapja már a harmadik olyan negyedév volt, amikor emelkedett a társaság nem hangalapú árbevétele, ami az új szupergyors széles sávú hálózatnak és az azokon nyújtott szolgáltatásoknak köszönhető - kommentálta az eredményeket Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

A tavalyi negyedik negyedévi árbevétel egyébként 0,7 milliárd forinttal maradt el a bázisban szereplőtől, az összekapcsolási árbevétel csökkenése miatt. A cég azt is közölte, hogy az Ebitda egyszeri tételek nélküli nominális értéke 6,4 milliárd forinttal meghaladta a 2010 negyedik negyedévit.

A társaság ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy a két szám nem hasonlítható össze, mivel míg 2010 negyedik negyedévében a 2010-es távközlési adó teljes összege - 9,8 milliárd forintot - szerepelt könyvelési tételként, addig 2011 utolsó negyedévében csak az aktuális időszakra vonatkozó összeget -2,4 milliárd forintot - könyvelte le a társaság.