A kitüntetésről szóló rendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg. 

Baghdad Amreyev és Orbán Viktor találkozója során megvitatták a Magyarország és a türk világ közötti különböző területeken meglévő együttműködést, különösen a gazdaság, a kereskedelem és a pénzügyek területére fókuszálva.

A tárgyaló felek szót váltottak a Türk Befektetési Alap létrehozásának folyamatáról, struktúráiról és prioritásairól, valamint Magyarország részvételéről ebben a pénzügyi intézményben. A kormányfő és Amreyev a világ aktuális politikai és gazdasági fejleményeinek sürgető témáiról is eszmecserét folytattak.

Budapest aktív szerepet vállalna a Türk Befektetési Alapban

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter és Bagdad Amrejev találkozóján a felek véleményt cseréltek a Türk Befektetési Alap létrehozásának folyamatáról, valamint a türk világ gazdasági napirendjének egyéb kérdéseiről. A magyar tárcavezető kifejezte hazánk készségét arra, hogy aktív szerepet vállaljon a Türk Befektetési Alapban, valamint elszántságát arra, hogy közös projekteket valósítson meg a kereskedelem, a közlekedés, az energia és egyéb területeken.

Varga Mihály pénzügyminiszter és a TIF elnöke áttekintette a türk államok közötti gazdasági együttműködés széles körű kérdéseit. Amreyev a magyar vezetőkkel folytatott megbeszélései során hangsúlyozta hazánk rendkívül fontos szerepét a türk együttműködésben, és kiemelte, hogy a magyar tagság a türk szervezetekben kibővítette a türk világ történelmi földrajzát, növelte láthatóságát a nemzetközi színtéren, és jelentősen növelte vonzerejét a világ többi része számára.

Amreyev kijelentette, hogy a TIF lesz az első és legfontosabb közös pénzügyi intézmény, amelyet a türk államokban hoztak létre ezen országok gazdasági potenciáljának mozgósítása, a közöttük lévő kereskedelem és gazdasági együttműködés erősítése, valamint közös projektek megvalósítása érdekében.