A védelmi minisztérium főépületének (Bendlerblock) udvarán tartottak felvonulást a német kancellárnak, aki 5860 napi munka után új szövetségi kormány december 8-i hivatalba lépésével távozik tisztségéből.

Angela Merkel meghatottan szólalt fel:"Ahogy ma itt állok önök előtt, mindenekelőtt ezt érzem: hála és alázat. A hivatal előtti alázat, amelyet oly sokáig megtarthattam. Hála a bizalomért, amelyet megtapasztalhattam."

Katonai búcsúztatás leköszönő államfőnek, kancellárnak és védelmi miniszternek jár Németországban. A Bundeswehr katonazenekara kifejezetten Angela Merkel kívánságára állította össze a műsort. A német hadsereg együttesének kihívást jelentett a számukra szokatlan műfajú három sláger, köztük az 1974-es Nina Hagen-dal. Az "Elfelejtetted a színes filmet" az NDK-ban volt nagy sláger. A leköszönő kancellár akkoriban volt húszéves, diákéveire emlékezteti a dal - írta a portál.

Az ünnepeltek három darabot kérhetnek. Angela Merkel a Grosser Gott, wir loben dich (Nagy isten, dicsérünk téged) című ökumenikus keresztény német templomi dalt, a legnagyobb német filmsztárok és sanzonénekesek között számon tartott, 2002-ben elhunyt Hildegard Knef Für mich soll's rote Rosen regnen (Záporozzanak rám vörös rózsák) című dalát és a Nina Hagen dalt választotta.

A járvány miatt csak keveseket hívtak meg az eseményre, mintegy ötven ember vett részt a parádén, köztük a négy Merkel-kabinet összes minisztere.