Akorlátozó intézkedéseket két héttel, február 7-ig meghosszabbították. Az ország egyes régióiban enyhe csökkentés tapasztalható ugyan a járvány terjedésében, de a helyzet még mindig súlyos - mondta Stefan Löfven miniszterelnök.

Szavai szerint ha van rá mód, a munkaadóknak továbbra is engedélyezniük kell a munkavállalóknak, hogy otthonról dolgozhassanak. A középiskolások továbbra is távoktatásban folytatják tanulmányaikat, de azokban a térségekben, ahol alacsony a fertőzési ráta, tantermi vagy vegyes oktatás is engedélyezett - mondta Anna Ekström oktatási miniszter.

A következő két hétben is zárva maradnak a sportlétesítmények, az uszodák és a múzeumok. A javuló járványhelyzet ellenére a következő két hétben is tilos lesz a szeszes italok árusítása este nyolc óra után.

Lene Hallengren egészségügyi miniszter úgy fogalmazott, hogy "senki se lazíthat", a kormány pedig minden két hétben felül fogja vizsgálni a járványügyi intézkedéseket.

A 10,3 millió lakosú Svédországban 4702 új fertőzéses esetet regisztrálták szerdán, és ez messze elmarad a december végén mért csúcsértéktől. Eddig 538 ezer ember kapta el a fertőzést, és immár 10 797 ember halálát hozzák kapcsolatban a Covid-19 betegséget okozó vírussal - írta az MTI nyomán az ATV.hu.