Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bár még csak 16 éves, Greta Thunberg máris bolygónk egyik legnagyszerűbb szószólója. Talán éppen a korából adódik mindez. Bár teljes mértékig tudatában van annak, hogy az ő nemzedéke fogja viselni a klímaváltozás legnehezebb terheit, nem fél hinni abban, hogy lehet ezen javítani - és harcol az igazi változásért - írta Obama a Facebookon az Index.hu beszámolója szerint :

Thunberg mára a klímaváltozás elleni küzdelem megkerülhetetlen alakjává vált, a kormányok tétlensége miatt elkezdett sztrájksorozata mára globális tilakozó hullámmá terebélyesedett. A lány egy nulla szén-dioxid-kibocsátású vitorlással szelte át két hét alatt az óceánt, hogy így csökkentse utazásának környezeti terhelését.

Nem győzték dicsérni a fiatal klímaaktivisták bátorságát, vezetői képességeit és korukat meghaladó bölcsességét az amerikai törvényhozás klímakrízissel foglalkozó munkacsoportjának tagjai kedden Washingtonban, majd tanácsot is kértek tőlük, hogy hogyan vehetnék fel a harcot a tán legnagyobb kihívással, a klímaváltozással - írta a Guardian nyomán a 444.hu.

Greta Thunberg nem kímélte őket a válaszában: "Tartsák meg maguknak a dicséretüket, nincs szükségünk rá. Ne hívjanak meg azért, hogy elmondják, mennyire inspirálóak vagyunk, ha aztán semmit sem csinálnak, mert ez nem vezet sehová". Szavai szerint "ha tanácsot akarnak, hogy mit kéne tenni, hívjanak meg tudósokat, kérjék ki az ő szakértő véleményünket. Mi nem azt akarjuk, hogy ránk hallgassanak. Hallgassanak a tudományra!".