Az Európai Bizottság (EB) a mai napon betiltotta a titán-dioxid élelmiszer-adalékanyagként (E171) történő használatát.
A tilalom hat hónapos átmeneti időszakot követően lép majd életbe. Ez azt jelenti, hogy idén nyártól a gyártók nem adhatnak hozzá titán-dioxidot az általuk előállított élelmiszertermékekhez.
A tagállamok egyhangúlag támogatták a Bizottság tavaly nyáron előterjesztett javaslatát, mely az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) tudományos szakvéleményén alapult.
Szakvéleményében az EFSA arra a következtetésre jutott, hogy a titán-dioxid a továbbiakban már nem tekinthető biztonságosnak ahhoz, hogy a vegyületet élelmiszer-adalékanyagként használják.
Legolvasottabb
Még nincs vége a Lázár–Strabag-ütközetnek, újabb kemény lépést tett a minisztérium
Pénzes boríték helyett keserű szájíz: sok a dühös munkavállaló
Óriási zuhanás a kutakon, ekkor érdemes tankolni
Megjött a döntés: ez történik csütörtöktől az üzemanyagárakkal
Berobban az amerikai tőke: nagy cégek hoznak újabb milliárdokat Magyarországra
Jöhet az ónos eső: ezekben a vármegyében nem árt vigyázni
Bele ne főzze semmibe, inkább vigye vissza!
A nap kérdése: merre indul ma a forint, így áll most
Véget vet az EU az orosz gáznak: megszavazták, Magyarország perre megy