A bitcoin legutóbb több mint két százalékkal volt magasabb, és 31.209,18 dolláron kereskedtek vele a Coin Metrics szerint. Korábban a reggeli órákban 31.450 dollár körüli szintre emelkedett, elérve a legmagasabb szintet tavaly június óta – írja a CNBC.

A mozgás ellentétben állt a gyengébb részvényárfolyamokkal és a tíz éves amerikai kincstárjegy hozamával, amely csütörtökön négy százalékot emelkedett a vártnál jobb foglalkoztatási jelentések után. Eközben a kriptopénzek likviditása már több hónapja alacsony, ami továbbra is eltúlozza mind az emelkedő, mind a csökkenő mozgásokat.

Könnyítenék a bitcoinba történő befektetést

Larry Fink vezérigazgató elmondta, hogy cége azt tervezi: könnyebbé és olcsóbbá teszi a bitcoinba való befektetést. A Fox Business News szerdai műsorában Fink a bitcoint „nemzetközi eszköznek” nevezte, és azt mondta, hogy „nem egy pénznemre épül, így olyan eszközt képviselhet, amellyel az emberek alternatívaként élhetnek”.

A bitcoin folyamatosan emelkedik június 15-e óta, amikor a BlackRock bejelentette egy spot bitcoin befektetési alap (ETF) elindítását. Az intézmények által trösztökön, ETF-eken és alapokon keresztül tartott érmék száma azóta megugrott, és a CryptoQuant szerint több mint egy éve a legmagasabb szintet érte el, és a bitcoin iránti érdeklődés visszatért az FTX előtti szintre.

 

Binance-igazgató a Napi.hu-nak: Kreatív a South Park csapata, de az NFT több ennél

A kriptoszektor épp most szabadul meg a rossz minőségű projektjeitől, amelyek nem kínáltak valódi értéket – fogalmazott a Napi.hu-nak adott interjúban az elmúlt év összeomlásairól Kyrylo Khomiakov, a Binance Közép-Kelet európai régiójának általános igazgatója. Khomiakov szerint az új uniós szabályozás még vonzóbbá teszi az EU-t és Magyarországot a Web3 vállalatok számára az innováció és a munkaerőtoborzás szempontjából. A világ legnagyobb kriptotőzsdéjének régiós igazgatója reagált Charlie Munger, a kriptókat „leszarozó” kijelentésére, valamint a South Park „vonatkozó epizódjára” is. Bővebben --->