Visszatér a gyökereihez november végén az eBay, és arra buzdít mindenkit, hogy az idei Black Friday alkalmával válasszák inkább a használt vagy felújított árukat az újak helyett – írja a BBC.

Itt az ideje változtatni azon a mentalitáson, hogy vásároljunk pusztán a vásárlás öröméért – mondta az eBay Egyesült Királyságért felelős vezetője, Murray Lambell.

Lambell elmondta, a cég egy újfajta hozzáállást szeretne terjeszteni a karácsony előtti vásárlási őrületben, amely fenntarthatóbb a korábbinál környezetvédelmi és megélhetési szempontból is. Utóbbi az aktuális inflációs krízishelyzetben azoknak is az elevenébe vághat, akik a zöld megfontolásokra hajlamosak legyinteni.

kiskereskedelmi ágazatra kihívásokkal teli karácsony előtti szezon várhat, mivel a háztartások spórolósra foghatják az idei ünnepi készülődést. Kevesebben élhetnek a Black Friday biztosította ajánlatokkal is idén, az előző évhez képest 15 százalékkal eshet vissza ezen a napon a költekezés a Retail Economics tanácsadó vállalat számításai szerint.

Az eBay új stratégiája, hogy a megbánt költekezés és pazarlás helyett a megfontolt fogyasztást propagálja. Az online platform létrehozásakor még magánembereknek biztosított felületet a használt termékeik adásvételéhez, ma azonban az oldalon fellelhető kínálat többségét már az új áruk adják. November 25-én, a Black Friday alatt ezek elérhetőek maradnak ugyan, de reklámozni kizárólag a használt termékeket fogják.