A Germanwatch nevű szervezet nagy diszkont szupermarketekben gyűjtött 59 csirkehús-mintát elemzett egy egyetemi laboratóriumban, és a mérések szerint 56 százalékukon antibiotikumok ellen rezisztens baktériumok települtek meg. Aggasztó, hogy a négy legnagyobb német vágóhídról származtak az állatok, ahonnan egész Európába szállítanak.
A csirkehús ettől még nem válik életveszélyessé: a hús megfelelő főzésekor ezek a baktériumok elpusztulnak. Viszont a nyers, meg nem főzött húsból, például a vágódeszkáról, származó keresztszennyezés révén meg lehet betegedni, sőt akár meg is lehet halni - írja a Magyar Mezőgazdaság.
Kapcsolódó
A kórokozók kialakulásának legfőbb forrása az, hogy a baromfitelepek antibiotikumokkal tömik az egészséges állatokat is, így a mutációk révén könnyen kialakulnak a rezisztens baktériumok. A Germanwatch azt követeli, hogy a baromfitelepeken drasztikusan csökkentsék le az antibiotikumok használatát, és az ipari gazdaságokból származó csirkehúst megfelelően címkézzék fel.
Gazdasági hírek azonnal,
egy érintéssel
Töltse le az Economx app-ot, hogy mindig időben értesülhessen a gazdasági és pénzügyi világ eseményeiről!
Kérjen értesítést a legfontosabb hírekről!
Legolvasottabb

Drágulás és szigor: most vegyen klímát, mielőtt az új rendelet lecsap

Rettentő veszéllyel érkezik a nyár: napi egymillió ember fertőződik meg

Még be sem vezették, de már a fél ország gyűlöli

Holnaptól változik az üzemanyag ára, jó, ha tájékozódik tankolás előtt
Zelenszkij döntött: kárpátaljai magyar katona vezényli az ukrán drónokat

Kémek nyüzsögnek a Balatonnál, akárcsak a hidegháború idején

Az ételével játszik, aki ilyet vásárolt az IKEÁ-ban, vigye vissza

Hétfőtől egyes termékek olcsóbbak lesznek a patikákban

Meglökte az inflációs adat a forintot, 400 alatt a jegyzés!
