A Germanwatch nevű szervezet nagy diszkont szupermarketekben gyűjtött 59 csirkehús-mintát elemzett egy egyetemi laboratóriumban, és a mérések szerint 56 százalékukon antibiotikumok ellen rezisztens baktériumok települtek meg. Aggasztó, hogy a négy legnagyobb német vágóhídról származtak az állatok, ahonnan egész Európába szállítanak.
A csirkehús ettől még nem válik életveszélyessé: a hús megfelelő főzésekor ezek a baktériumok elpusztulnak. Viszont a nyers, meg nem főzött húsból, például a vágódeszkáról, származó keresztszennyezés révén meg lehet betegedni, sőt akár meg is lehet halni - írja a Magyar Mezőgazdaság.
Kapcsolódó
A kórokozók kialakulásának legfőbb forrása az, hogy a baromfitelepek antibiotikumokkal tömik az egészséges állatokat is, így a mutációk révén könnyen kialakulnak a rezisztens baktériumok. A Germanwatch azt követeli, hogy a baromfitelepeken drasztikusan csökkentsék le az antibiotikumok használatát, és az ipari gazdaságokból származó csirkehúst megfelelően címkézzék fel.
Gazdasági hírek azonnal,
egy érintéssel
Töltse le az Economx app-ot, hogy mindig időben értesülhessen a gazdasági és pénzügyi világ eseményeiről!
Kérjen értesítést a legfontosabb hírekről!
Legolvasottabb

Újraállamosítja a vasutat a kormány: elegük lett a nyerészkedésből és a késésekből

Már a Fideszben is feltűnt, hogy több mint hatszáz napja futnak Magyar Péter után

Orbán Viktor üzent: elrendelte, hogy mi kötelező a mai napon

Örömtánc a Vatikánban: Leó pápa visszaállította a konklávé bónuszát, amelyet Ferenc pápa eltörölt

Először a régiós vetélytársakat kellene utolérni

Itt a fekete lista: ezeken a helyeken az életünkkel fizethetünk, ha nem vigyázunk

Kriptobotrányba keveredett „A láncfűrészes”, aki még csodát művelhet a gazdasággal

Nem gondolná hol húzták fel az EU legnagyobb akkus tárolóját

Rettegésben a németek: még csak most jönnek a tömeges elbocsátások
