Megújult az ANO elnökségének fele is; alelnöki pozíciót szerzett Alena Schillerová volt pénzügyminiszter és Karel Havlícek volt ipari és kereskedelmi miniszter is. Mindketten a volt kormány alelnökei voltak, s Andrej Babis legközelebbi munkatársai közé tartoznak.

Babis a közgyűlésen elmondott beszédében hangsúlyozta, hogy mozgalma mindenképpen saját jelöltet állít a jövő év elején esedékes csehországi államfőválasztáson. Azt azonban nem erősítette meg, hogy az elnökjelölt ő maga lesz-e.

"Sokan arra kérnek, hogy induljak az elnökválasztáson. Akár indulok, akár nem, az ANO-nak olyan saját jelöltet kell állítania, aki összefogja és nem megosztja a társadalmat" - jelentette ki Babis.

Milos Zeman jelenlegi államfő második mandátuma 2023 márciusában jár le. Az elnökválasztást jövő januárban tartják. Csehországban az államfőt közvetlenül választják.

Az ANO vereségét a tavaly októberi képviselőházi választásokon Babis a koronavírus-járvánnyal magyarázta. "Népszerűtlen intézkedésekre kényszerültünk, s az akkori ellenzék, a jelenlegi ötpárti koalíció visszaélt a helyzettel" - jelentette ki az ANO elnöke.