Csak a Volkswagen csoport által gyártott 496 autóra talált karbantartót a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), a Suzuki, az Opel és a Mercedes autóira eredménytelen lett a közbeszerzés. Az Opel és Suzuki gyártmányú szolgálati gépjárművekre egyszer már eredménytelen volt a tender – derül ki a nyílt tender eredményéből, illetve részbeni eredménytelenségről szóló beszámolóból, melyet az ajánlatkérő Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A szolgálati gépjárművek karbantartására négy részben írt ki közbeszerzést a BRFK. 

Az első rész a Volkswagen csoportos gépjárművek karbantartására szólt. Ebben 496 darab Volkswagen, Skoda, Seat, és Audi típusú szolgálati gépjármű teljeskörű garanciális és szavatossági időn túli javítása, kárjavítása, valamint a gépjárművek időszakos műszaki vizsgáztatása szerepelt, 236 millió forint keretösszeg erejéig. Az ajánlatkérő a keretösszeg legalább 70 százalékára vállalt lehívására vállal kötelezettséget. Erre a szerződést augusztus 25-én kötötte meg az ajánlatkérő a Szabó Autójavító Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-vel.

A második részbe 26 darab Suzuki típusú szolgálati gépjármű tartozott, az első résszel azonos szolgáltatást kérve, nettó 14 millió forint keretösszegig, szintén 70 százalékos lehívással. Erre kizárólag érvénytelen ajánlatot nyújtottak be.

A harmadik rész 29 darab Opel típusú szolgálati gépjármű teljeskörű garanciális és szavatossági időn túli javítására, kárjavítása, valamint a gépjárművek időszakos műszaki vizsgáztatására szólt, 11 millió forint keretösszeggel, és 70 százalékos lehívási kötelezettséggel. Itt az eljárás eredményesen zárult, azonban a  nyertes ajánlattevő a szerződéskötési feltételek teljesülését alátámasztó dokumentumokat a rendelkezésre álló 30 nap alatt nem bocsátotta rendelkezésre. A nyertes az Autó Danubia Autókereskedelmi Kft. volt.

Végül a negyedik részbe 63 darab Mercedes típusú szolgálati gépjármű szerepelt, a korábbiakkal azonos szolgáltatással, 86 millió keretösszeggel és 70 százalékos lehívással. Erre kizárólag érvénytelen ajánlatot nyújtottak be.

A közbeszerzésen ajánlatot tettek még

 

  • az első részre az Óbudai Autójavító Kft., a Duna Autó Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., továbbá s Porsche Inter Auto Hungaria Kft.,
  • a második részre az Autó Danubia Autókereskedelmi Kft., illetve a Duna Autó Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.,
  • a negyedik részre pedig a Pappas Auto Magyarország Kereskedelmi és Szervíz Kft.

 

A Napi.hu idén július elején írt arról, hogy hiába írt ki közbeszerzést a BRFK több tucat Opel és Suzuki gyártmányú szolgálati gépjárművének javítására, a tenderkiírásra egyetlen ajánlatot sem kapott. A rendőrségi felhívásra egyetlen ajánlat sem érkezett. Az ajánlattételi határidő május 27. volt.