A Quaestor-csoport fő tulajdonosa szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hibát követett el, amikor a reorganizációs tanácsadó javaslatát elfogadta az átmenetre szóló új tisztségviselő elfogadásakor. "Ezzel azt a hamis látszatot keltve, hogy mentesülni kívánok a felelősség alól" - tette hozzá. Megjegyezte azt is: "bármilyen vezető tisztségben bekövetkező változás nem mentesít senkit a múltbeli felelőssége alól". Az új vezérigazgatót személyét a csődeljárással és a reorganizációval kapcsolatban megbízott tanácsadó ajánlotta, akit azonban - felhatalmazás hiányában - nem nevezett meg.

Mindezek alapján Tarsoly Csaba úgy döntött, hogy vezető tisztségeit visszaveszi annak érdekében, hogy ne merülhessen fel a gyanú bármilyen kár okozására. A cégvezető ennek érdekében intézkedett a szükséges közgyűlések és taggyűlések összehívásáról. Szerdán valamennyi szükséges közgyűlést és taggyűlést megtartanak, a változást a Cégbíróságra csütörtökön lehet benyújtani - jegyezte meg. "Mind személyesen, mind a cégcsoport vállalatai maximálisan együttműködnek minden érintett hatósággal. Ezzel párhuzamosan mindent megteszek olyan befektetők bevonására, akik segítséget jelenthetnek a cégcsoport értékeinek ügyfelek számára történő megóvásában" - közölte Tarsoly Csaba.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. élére március 16-án új vezérigazgató került, Orgován Béla személyében. Orgován előtt Tarsoly Csaba (képünkön), Tarsoly felesége és édesapja vezették a Quaestor Zrt.-t. A 38 éves Orgován Béla Tápióságon, egy 2500 lelkes Pest megyei faluban él. Háza szerény, amikor kedd délelőtt keresték, a kopogtatásra és csengetésre senki sem reagált - tudósított riportjában a 444.hu. Orgovánról a falujában senki sem hiszi el, hogy vezérigazgató lett.