A Tatabányai Törvényszék Cégbírósága már jogerősen bejegyezte a társaságot. A vezérigazgatói posztot Kovács András Zoltán tölti be, aki a Vértesi Erőmű vezérigazgatója is.

Az MVM közgyűlése tavasszal határozott a projekttársaság megalapításáról. Az új társaság megnyugtatóan rendezheti az oroszlányi térség távhő-ellátását, és az ott dolgozók sorsát - véli az MVM.

Nagy Sándor, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgató-helyettese márciusban jelentette be, hogy az MVM projektcéget hoz létre, mely a Vértesi Erőművet megújuló energiával működő létesítménnyé fejleszti.

Németh Lászlóné akkori nemzeti fejlesztési miniszter márciusban elmondta: a döntéshozatalnál tekintettel kellett lenni arra, hogy az erőműhöz tartozik az ország utolsó mélyművelésű bányája, melyben 2014 végéig be kell fejezni a széntermelést, valamint az erőműnek 2020 végig szerződés szerint el kell látni Oroszlány és Bokod távfűtését és melegvíz-szolgáltatását. Az itt dolgozóknak 2018-ig a bányaterület rekultivációja ad munkalehetőséget, majd a továbbműködő erőmű biztosítja a foglalkoztatást. Nem lesz olyan ember, aki a munkalehetőségét elveszti - jelentette ki a miniszter.