A nyertes feladata a belső terek és a homlokzati szakaszok örökségvédelmi, műemléki rekonstrukciója.

A rekonstrukcióval érintett belső terek az épület egy jól körülhatárolt, főleg a Szentháromság tér felé eső "A" épület, valamint "B" épületrésznek a tér felé eső helyiségcsoportjaira korlátozódnak. A műemléki rekonstrukciós munkák jellemző munkanemei az épületszobrász-kőfaragó, a szilikát restaurátori, a díszműlakatos, fémrestaurátori, az asztalos restaurátori, a díszítő festő  és rézműves szakmákból tevődnek össze. Az épület komplett befejezéséhez szükséges további munkák egy következő ütem részét képezik.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben a műemléki rekonstrukcióból származó árbevétele legalább nettó 1 milliárd forintot tett ki. Az ajánlatok beadási határideje november 5., az értékelésnél csak az ár számít.

Az épületet Fellner Sándor építész 1901-1903-as tervei, és egyéb dokumentumai - köztük a 1908-as Fellner album alapján -, a "Fortuna-ház" a műemléki értékeit szem előtt tartva állítják helyre. A épületet a Budai Várban a Szentháromság tér, a Hess András tér, a Fortuna köz és az Országház utca határolja.

Korábban eredménytelen lett az erre az épületre kiírt tervezési tender. Szeptember 18-án pedig azt közöltük, hogy a West Hungária Bau Kft. és a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. nyerte a budai Várban, a Szentháromság téren lévő régi Pénzügyminisztérium épülete felújításának első ütemére kiírt közbeszerzést, nettó 9,8 milliárd forint keretösszeggel. A 9,8 milliárdos keretből a homlokzatot és a tetőt kell rendbe tenni, de mindenekelőtt a későbbi munkák előkészítésére telepíteni kell három toronydarut és 43 konténert, körbe kell állványozni és keríteni az épületet. Megépül a pincegarázs és a két vállalkozó az ablakokat is kicseréli a vállalt összegből.