Az immár immár országosra bővült program célja a tehetséges fiatalok bemutatása, a műszaki és természettudományok, a kutatói és mérnöki életpálya népszerűsítése a társadalom, és elsősorban a pályaválasztás előtt álló fiatalok körében. A korábban Tudományok Hídja néven futó rendezvénysorozat 45,5 milliós költségvetését teljes egészében az EU és a magyar állam állja.

A szegedi Jövő Hídja kiállításon a látogatók többsége a helyszínen próbálhatta ki a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán fejlesztett sűrített levegővel hajtott pneumobilokat, de sokakat érdekelt a 3 dimenziós nyomtató és az innovatív élelmiszerek is. A jelenlévők ezen kívül izelítőt kaptak az egyetem digitális légifelvételező rendszerének működéséről, amelyet árvízi és környezetszennyezési mérések során alkalmaznak, míg a biológia iránt érdeklődőket a Füvészkert kutatói tartottak előadást a növényfajták szaporításáról. Az újdonságok mellett sikeres szegedi IT start-up cégek fejlesztőivel és vezetőivel is megismerkedhettek a látogatók.

Debrecenben a Virágkarnevál ideje alatt a látogatók közelebbről megismerkedtek egy olyan új technológiával, amely lehetővé teszi az űrjárművek rendszeres indítását a Holdra, valamint megismerhették az űrtevékenység területén történő tudományos kutatásokat is. A Mobilis sátraknál ezen kívül a szervezők 74 különleges és egyedi eszközzel, a mozgás, a mobilitás és a közlekedési témák köré épített látványos kísérletekkel várták az érdeklődőket.