Szeptember 7-étől letölthető a Google Pay Store-ból a Wear OS alkalmazás, amely segítségével a K&H Bank ügyfelei androidos okosóráikkal is használhatják a Google Payt, azaz egy csuklómozdulattal tudnak fizetni – közölte a K&H.

A lépés eredményeként még több eszköz segítségével lehet a kényelmes, egyszerre biztonságos készpénzmentes fizetést használni szerte Magyarországon, közelebb hozva ezzel a hazai lakosságot egy globális technológiához – mondta Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője. A Google Payen belül olyan funkciók teszik átláthatóbbá a pénzügyeket, mint például a kereskedők lokációja alapján térképen elhelyezett tranzakciók, illetve a kártyák menedzsmentje is egyszerűsödik, az alapértelmezett kártya cseréjével együtt.

A K&H idén áprilisban – a magyarországi pénzintézetek közül elsőként – tette elérhetővé a Google Pay fizetést, amely gyorsan népszerűvé vált az ügyfelei körében. A bevezetés óta eltelt öt hónap alatt 55 ezer banki ügyfél 70 ezer bankkártyát digitalizált, amely átlagosan 36 százalékos havi növekedést mutatott. Összesen 1 millió tranzakcióban 6 milliárd forintot költöttek az alkalmazás segítségével, azaz egy-egy tranzakcióra átlagosan 6200 forint jutott.

„Az okosórás fizetés, ha lehet, még egyszerűbbé teszi majd a felhasználók életét, már a táskából sem kell elővenni a telefont egy vásárlásnál. Igaz lett a mondás: csuklóból fizetünk” – tette hozzá Németh Balázs.

A K&H szakértője szerint a következő időszakban további bővülésre lehet számítani az innovatív, elektronikus fizetések terén, ezzel pedig még jobban visszaszorulhat a készpénzhasználat.