Ma jelentették be a Tesco budaörsi központjában, hogy az angliai központban egész Közép-Európát érintő változásokról döntöttek - írta a Napi Gazdaság. A lap információi szerint a változások ezúttal a felső vezetőket fogják érzékenyen érinteni, mivel a tervek szerint megszüntetik a regionális igazgatóságokat.

Megkerestük a Tescót is a hír kapcsán, a társaság a következőket közölte:

"A Tesco ma bejelentette, hogy Tesco Európa néven új üzleti egységet hoz létre. A jövőben Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország egységes vezetéssel működik tovább. A változás célja az, hogy a Tesco megerősítse és hatékonyabbá tegye európai működését és erőforrásokat szabadítson fel arra, hogy ismét a vásárlókra és a munkatársakra tudjon fókuszálni. A változás nem érinti az egyes országokban működő központi irodákat, így a budaörsi irodát sem, ezek a jövőben is megmaradnak, hiszen a helyi kapcsolatokra, szaktudásra, piaci ismeretekre mindenütt szükség van ahhoz, hogy a Tesco továbbra a vásárlók kiszolgálására tudjon koncentrálni. Az átalakulás a napi működésre nincsen hatással, a Tesco 209 hazai áruháza továbbra is a megszokott rendben és kiemelkedő színvonalon szolgálja ki a vásárlókat. A Tesco magyarországi működését már az elmúlt hónapokban áttekintette és meghozta a szükséges hatékonyságnövelő intézkedéséket, így csoportos létszámleépítés nincs napirenden."

Hozzátették, hogy másféle leépítésre, sem készülnek, viszont a Tesco-Global Áruházak Zrt. élén a brit Nigel Jonest Pálinkás Zsolt működési ügyvezető igazgató váltja, aki egyben a Tesco közel húszéves hazai történetének első magyar ügyvezetője lesz.

A menedzsment változása nem érinti a cég jogi státuszát, a Tesco továbbra is Magyarországon adózik és fizeti a járulékokat, a mindenkori jogszabályoknak megfelelően. Hangsúlyozták: a Tesco beszállítói és fogyasztói semmilyen változást nem fognak érezni, ez egy szervezeti döntés, ami kizárólag a belső együttműködést érinti.

A Tesco Európa különböző területeiért felelős igazgatók székhelye a négy ország között oszlik majd meg, az új működési modell kialakítása jelenleg is folyamatban van. A Tesco Europe vezérigazgatója David Morris lesz, aki négy évet töltött Magyarországon korábban, így ismeri a vásárlói szokásokat és a magyar piacot.