Jelenleg nem szerepel a terjesztésidíj-szedés szabályozásának felülvizsgálata a fejlesztési tárca jogalkotási napirendjén, ami egyben azt is jelenti, hogy a két nagy országos kereskedelmi televízió - a TV2 és az RTL Klub - ezután sem kérhet pénzt a kábeltelevíziós társaságoktól műsorainak továbbításáért - tudta meg a lap a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól.

A piacon ugyanis ezzel ellentétes információk keltek szárnyra. Nem ez az első eset, hogy felröppent a hír a csatornák fizetőssé tételéről. Általában a TV2 eladása kapcsán merült fel az ötlet. Az elmúlt években ugyanis leginkább a TV2 szorult volna rá az e címen beszedhető pluszmilliárdokra.

Szakértők még nem zárják ki, hogy amint teljesen lezárul a TV2 eladása körül kialakult jogvita, a kormányzat zöld jelzést ad a kábelszolgáltatási díj bevezetésére. Addig azonban a kormány törheti a fejét azon, milyen módon segítse ki a TV2-t úgy, hogy ne legyen diszkriminatív, de abból az RTL Klub ne profitálhasson - írta a Világgazdaság. (Itt jöhet szóba a Népszabadság által megszellőztetett a jogszabálytervezet, amely megtiltaná a kereskedelmi televíziók számára, hogy sales house-okban legyen érdekeltségük.)