A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Karcag gyógyfürdője bejelentette, hogy 2023 első két hónapjában csökkentett szolgáltatásokkal várják majd a vendégeket: az év első két hónapjában várhatóan 1 darab gyógymedence üzemel - olvasható a szakportálon.

Az Akácliget Gyógyfürdőben a reumatológiai járóbeteg szakrendelést továbbra is megtartják minden szerdán és pénteken. Viszont a gyógykezelések nem lesznek elérhetők ebben az időszakban.

A karcagi döntés nem példa nélküli, hiszen országszerte sok fürdő vezetett be különféle korlátozásokat az elszabadult energiaárak miatt:

  • A kiskőrösi Rónaszéki Fürdőben január elsejétől március végéig majd csak a termálvizes medencék használhatók, a hideg vizes úszómedencéket leengedik. A szaunák továbbra is üzemelni fognak.
  • Hajdúnánáson lecsíptek egy kicsit a gyógyfürdő üzemidejéből, hétfőnként és keddenként nem tartanak nyitva, valamint rövidebb ideig működik a szauna. A fürdőgyógyászati kezelések ugyanakkor még hétvégén is elérhetők, valamint számos akciót is hirdettek.
  • Nagyatádon is a gyógyfürdő nyitvatartásának a rövidítéséről döntött a tulajdonos önkormányzat. Ennek része, hogy keddenként csak a fürdőkezelésekre érkezők számára tartanak nyitva.
  • Enyhébb takarékossági intézkedéseket hoztak az esztergomi Aquasziget Élményfürdő kapcsán, ezek közé tartozik, hogy náluk a medencék vizének hőfokát csökkentik.