A két szolgáltató saját optikai infrastruktúrájának összekapcsolásával a ma elérhető legrövidebb összeköttetést biztosítja, ezzel kiemelkedő adatbiztonságot garantál. Az optikai gerinchálózat a korábbi légkábeles infrastruktúrához képest jelentős többletkapacitással és magasabb műszaki paraméterekkel biztosítja az adatelérést a két főváros között, lehetővé téve az Invitech nagykereskedelmi ügyfeleinek magasabb színvonalú kiszolgálását, és az ügyfélkör bővítését.

Az A1 Telekom Austria csoport a fejlesztéssel kiterjedt európai optikai hálózatát bővíti, szolgáltatásai a saját gerinchálózata mellett a hét kelet-közép-európai országban működő leányvállalatának infrastruktúráján alapulnak.

Az Invitech a 4iG Csoport tagja. Több mint 5000 vállalati és nagykereskedelmi ügyfélnek nyújt infokommunikációs szolgáltatásokat. Portfóliójába szélessávú üzleti internet, adatközponti és felhő megoldások, valamint hang- és IT-szolgáltatások egyaránt beletartoznak. Az Invitech infrastruktúráját 11 000 kilométer optikai hálózat, 6500 hálózatba kötött épület és a mintegy 4000 négyzetméternyi adatközpont alkotja. A vállalat 23 000 végfelhasználó IT-eszközeit üzemelteti.