Beemelték a helyére a Lánchíd első új pályatábláját - írja a Népszava. A szerkezeti elem hossza megegyezik egy szólóbuszéval. A 15 tonnás régi pályaelemnél jóval könnyebb, nyolc tonnát nyom, így a későbbiekben kevésbé terheli majd meg az átkelő tartószerkezetét. A híd felújítása egyelőre az előre meghatározott ütemterv szerint halad.

A június közepén lezárt híd bontása és felújítása nem egyszerre zajlik az átkelő teljes hosszában, hanem belülről kifelé haladva, több szakaszra bontva. Az egyes szakaszokon előbb „kicsomagolják” a hidat, majd újra „összerakják” az ide gyártott elemekből. Ezzel párhuzamosan zajlik majd a láncok felújítása is, amelyeket nem szednek le.

– Hozzám semmiféle vállalkozói többletköltség igény, illetve határidő módosítási kérelem nem jutott el, minden a terv szerint halad – mondta a napilapnak a pályatábla beemelésekor tartott bejáráson Tüttő Kata, üzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes. A szocialista politikus azt is elmondta, hogy a kormány által ígért hatmilliárd forintos támogatásról egyelőre a kifizetés ütemezését és feltételeit tartalmazó szerződést sem sikerült aláírni, holott hárommilliárd szerepel az idei állami költségvetésben.