Az új jobboldali sajtóbirodalom központi cége a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. (MMG) lesz, amelynek egyik tulajdonosa a miniszterelnök főtanácsadója, Habony Árpád - értesült a Válasz.hu. A holdingcég másik fele pedig Győri Tiboré, aki az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős vezetője volt, Orbán Viktor "személye körüli" államtitkárnak is neveztek. A Céginfo.hu adatai szerint Győri Tibor tulajdonában van a Nézőpont Intézet néven kutatóintézetként is ismert, több cégből álló Nézőpont Csoport Zrt., amit idén februárban vett vissza a nevére Mráz Ágoston Sámuel cégvezető-elemzőtől. (A Nézőpontot 2005-ben Europtimus néven alapították, igazgatóságának három évig, 2005-2008-ban Habony is tagja volt.)

A Heti Válasz hetilap korábban azt írta, hogy a Fidesz-vezérkar régóta elavultnak tartja a párt körüli médiaportfóliót (a Simicska-Orbán-harc csak ráerősített arra a törekvésre, hogy új eszközrendszer kell). A Válasz.hu értesülése szerint április 9-én alapították meg az új, nevében is "modern" céget, amely a "feje" lesz a most szerveződő médiacsaládnak.

Az online cégbírósági adatok szerint az MMG jelenleg bejegyzés alatt álló cég, jegyzett tőkéje 6 millió forint, az alapító okiratát 2015. április 9-én írták alá, és a fő tevékenysége a vagyonkezelés, de bejegyzett tevékenysége többek közt a saját ingatlan adásvétele, az ingatlanügynöki tevékenység és ingatlankezelés, továbbá a napilapnyomás, nyomás, nyomdai előkészítő tevékenység, vegyes termékkörű ügynöki nagykereskedelem, könyv-, folyóirat- és napilapkiadás, film-, videó- és televízióműsor-gyártás, számítógépes programozás és üzemeltetés, adatfeldolgozás, web-hoszting szolgáltatás, hírügynökségi tevékenység, pr, kommunikációs és reklámügynöki tevékenység, médiareklám, piac- és közvélemény-kutatás, konferenciaszervezés, divat- és formatervezés, fordítás-tolmácsolás, és sokféle takarítási tevékenység.

Meglévő infrastruktúrára települnek

Az új társaság székhelye Budapest III. kerület, Perc utca 8. szám alá, a 2. emeletre van bejegyezve, ami azonos a kormánynak is dolgozó Századvég Gazdaságkutató Zrt. lapjának, a Napi Gazdaság Kiadó Kft.-nek a székhelyével.

Az MMG vezérigazgatója pedig nem más, mint Keresztesi Péter, aki eddig a Napi Gazdaság Kiadó Kft. ügyvezető igazgatója és a Századvég-csoport marketing- és kommunikációs igazgatója is.

Korábbi lapinformációk szerint a Napi Gazdaság kiadója is hamarosan tulajdonost vált, az a Magyar Nemzet éléről távozott Liszkay Gáborhoz kerülhet - aki a Válasz.hu szerint "az MMG-től függetlenül építi fel a hagyományos, papíralapú hírfogyasztók megtartására szakosodott ellen-Magyar Nemzetet".

A Heti Válasz korábbi értesülése szerint a Habony-Győri-féle MMG-hez tartozik majd egy közéleti véleményportál - Via.hu néven -, továbbá egy ingyenes terjesztésű, a Helyi Téma világát átörökítő félbulvár hetilap, esetleg egy rádió, valamint egy üzleti hírportál.

Az MMG első látható terméke - a Simicska-Nyerges érdekeltségben lévő Válasz.hu információi szerint - a Csúri Ákos főszerkesztésével induló Via.hu lesz. A portál szerkesztői között feltűnnek majd a 2009-2010-ben háromnegyed évet megélt konzervatív hetilap, a Nagyítás alapemberei, köztük Száraz Miklós György és Brém-Nagy Ferenc volt főszerkesztő-helyettesek, továbbá a Magyar Nemzettől korábban elbocsátott Torkos Matild. Vendégszerzőként Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap publicistájának munkájára is számítana a Via.hu.