Hiába kapott felhatalmazást a szerződés újratárgyalásra gázügyben a Győr-Szol, nem sikerült megegyezni a Global NRG Zrt.-vel, ezért a gázkereskedő jövő héttel felmondja a Győr-Szollal kötött szerződését – írja a Győri Új Szó nyomán az ugytudjuk.hu. „Ez semmiképp sem törvényes, így azonnal mondhatom, hogy be fogjuk perelni ezért a lépésért a céget” – válaszolta a lap megkeresésére Dézsi Csaba András polgármester.

A Győr-Szolnak hét napon belül kell új kereskedőt találni, de az új szerződés a mai piaci árakon fog történni, és 5-6 milliárd forintos töbletterhet jelent a Győr-Szol, tehát áttételesen a város költségvetésének. A gázellátás folyamatos lesz mindeközben.

Ha hét napon belül nem sikerült megoldást találni, akkor az állam veszi át a hőszolgáltatás üzemeltetését. A Global NRG úgy nyilatkozott a lapnak, hogy az ügy kommunikációját a győri önkormányzatra bízza.

Nyáron kötött szerződést a Győr-Szol egy gázkereskedővel, de az elmúlt időszakban elszabadultak az árak az energiapiacon. A gázkereskedő ezért egyeztetést kezdeményezett a Győr-Szollal, hogy az áremelkedésre megfelelő megoldást találjanak. Példátlan módon azt kezdeményezték, hogy a lejárt gázszolgáltatási időszakra visszamenőlegesen is fizessen a Győr-Szol kompenzációt, a mostani időszakra pedig csak a szerződésben vállalt mennyiség 100 százalékáig szeretné a megállapodott árakon fizetni, a többletet viszont már – eltérve az élő szerződéstől – napi piaci áron biztosítaná.

A közgyűlés felhatalmazta a Győr-Szolt, hogy tárgyaljon az ügyben, de nem sikerült megállapodni.