Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Herman Bernadett kollégánk kapta meg Magyarország legrangosabb elismerését, amellyel pénzügyi területen alkotó újságírót kitüntethetnek, az OTB Bank Fáy András díját. 2000 óta dolgozik újságíróként, először a Napi Gazdaság Tőzsde rovatánál foglalkozott pénzügyekkel 2004-ben. Később dolgozott a HVG-nél és a Magyar Hírlapnál is, majd 11 éven át a Világgazdaságnál volt újságíró és szerkesztő. A Napi.hu-nál 2019 óta írja a pénzügyi témájú cikkeket, és szerkeszti a Financiológus rovatot. Közel 3 ezer cikke jelent meg a portálon. 

„A tőle megszokott kíváncsisággal, alapossággal és objektivitással tudósítja a meghatározó üzleti és pénzügyi portál olvasóit a gazdaság és a pénzügyi szektor híreiről, valamint azok összefüggéseiről. Az OTP Bankkal kapcsolatban nem elfogult, de mindig nyitott a párbeszédre és bank álláspontjára – sok pályatársával ellentétben következetesen épít a tényekre” – írták a laudációjában kollégánkról.

A Fáy András díjat még 1984-ben hozták létre, az Országos Takarékbank alapításának 35. évfordulója alkalmából. Névadója a reformkor egyik legsokoldalúbb alakja, az első magyarországi takarékpénztár megalapítója, amelyet az OTP Bank történelmi elődjének tekintenek. A díjat az OTP Bank azoknak ítéli oda, akik kiemelkedő mértékben hozzájárultak a bank sikeres, innovatív működéséhez, míg az újságíróknál a pénzügyi kultúráért végzett munkát díjazzák.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy az OTP kitüntetett a Fáy András díjjal, amely a legnagyobb elismerés a bank részéről, és egyben a legrangosabb díj, amelyet pénzügyi területen író újságíró kaphat. Azért is nagyon örülök ennek, mert a pénzügyi kultúra terjesztésében, elmélyítésében végzett tevékenységet is díjazzák ezzel, ami nekem különösen a szívügyem

– mondta el Herman Bernadett.

„Detti munkája felbecsülhetetlen a szerkesztőségben, amellett hogy elképesztő munkabírással dolgozik, mindig a lehető legprecízebben készíti el a cikkeit. Az ember bátran tehet fel neki hülye kérdést, az emberileg elképzelhető legnagyobb szeretettel és szakértelemmel válaszolja meg mindet, hogy segítsen megérteni a legbonyolultabb összefüggéseket is. Mentes az allűröktől, mindig alázatosan segít, akármilyen probléma adódik, és bármelyik kollégája őszinte támogatásra számíthat tőle. Olvasóinkat pedig idén indult Financiológus című saját rovatával segíti a bonyolult döntésekben. Számomra megtiszteltetés, hogy egy szerkesztőségben dolgozhatunk, és segítette jobbá tenni a Napi.hu-t” – mondta el róla Szabó Dániel, a lap főszerkesztő-helyettese, aki az egész szerkesztőség nevében gratulált a díjhoz.