A felhívással indult tárgyalásos eljárás eredményét az ajánlatkérő Magyar Posta Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A szolgáltatás meghatározása a következő: "A Magyar Posta Zrt. kézbesítési tevékenységének ellátása érdekében 3 vagy 4 kerekű elektromos segédmotoros kerékpárok flottaüzemeltetési szolgáltatásának beszerzése."

A járművek közül 631 darab, minimum 50 kilométer hatótávolságú, további 140 darab pedig minimum 60 kilométer hatótávolságú kell hogy legyen. A flottakezelés az első szállítási ütem első járművének átadás-átvételétől számított 75 hónapig tart.

A közbeszerzést a dunakeszi székhelyű Marina Motor Kft. nyerte 7 milliárd 996 millió forinttal. A becsült ellenérték 7 milliárd 134 millió forint volt. A közleményben szerepel, hogy a nyertes alvállalkozója a Kyburz Switzerland AG. Ez a cég az eszközök leszállításában, átadásában, üzembe helyezésében, az üzemeltetéshez szükséges infrastruktúra biztosításában, továbbá az eredeti alkatrészek leszállításában vesz részt.

A nyertessel március 30-án kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a közbeszerzésen a szintén svájci vRbikes.ch ag is.

A Céginfo.hu adatai szerint a nyertes Marina Motor Kft. tavaly márciusban alakult. Az alakuláskor 3 millió, de ez év januártól 100 millió forint a jegyzett tőkéje. Tulajdonosa az 1994-es születésű, budapesti lakos Vadász Fanni Gréta, valamint a szlovákiai Stúrovo (Párkány) székhelyű Marinat s.r.o.