Válságtanácskozásra hívta a Tesco vezetősége szerdára a két kiskereskedelmi ágazati szakszervezet képviselőit, hogy közösen találjanak ki valamit a vészes munkaerőhiány orvoslására - írja a Népszabadság. A tárgyalások fő témája a cég központi raktárában kialakult helyzet lesz.

Itt legalább harminc százalékkal több emberre lenne szükség ahhoz, hogy minden üzletbe időben eljuttathassák az árut. Hírek szerint kölcsönzött munkaerővel próbálták orvosolni a gondot, amiből balhé lett, mert a külsősök többet kaptak ugyanazért a munkáért, mint a belsősök.

További hírek szerint a többi áruházlánc is hasonló cipőben jár. A központi raktárak a munkaerőhiány miatt már a működésképtelenség határára sodródtak. A Lidl helyenként boltjai bejáratánál hirdeti, milyen jól lehet keresni nála. A munkaerőhiány miatt emelkedő bérek már a kisboltoktól csábítják el az embereket.

A kormány nem könnyíti meg a kiskereskedők helyzetét: Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a héten jelentette be, hogy ősszel új jogszabályokat kezdeményeznek a vasárnapi munkavégzéssel kapcsolatban - emlékeztet a napilap. Ezek miatt több dolgozóra lehet szükségük az áruházaknak vagy be kell  zárniuk vasárnap.