Október 1-jétől a Decathlon hazai üzleteinek polcairól lekerülnek a PET palackos termékek - közölte a sportszeráruház-lánc.

Az egyszerhasználatos műanyag csomagolású termékek kivezetésével az üzletlánc évente közel 300 millió forintos bevételről mond le. A polcokról lekerülő, nem értékesített közel 20 ezer PET palackos italt a Decathlon a Budapest Bike Maffia részére ajánlja fel.

A Decathlon áruházak közül Magyarország boltjai a másodikak Európában, amelyek örökre megválnak a PET palackoktól, annak ellenére, hogy a vásárlók körében népszerűek. Mint írták:

2022 első félévében hozzávetőleg 400 ezer darab PET palackos terméket értékesítettek az áruházakban, köztük vizeket, ízesített és izotóniás italokat.

Október 1-jétől a palackok kizárólag például az újrahasznosított poliészter alapanyagú ruházati cikkek formájában lesznek megtalálhatók a Decathlon magyarországi üzleteiben. Az izotóniás italok por állagú kiszerelésben továbbra is elérhetők lesznek, így a termékről nem, csupán a csomagolás egy típusáról kell lemondaniuk - írta a kereskedelmi áruházlánc.