A sátoraljaújhelyi dohánygyártó kínálata 30 országban van jelen, közvetlenül 500, közvetetten pedig 4000 embernek ad munkát - mondta az MTI tudósítása szerint Varga Mihály pénzügyminiszter, aki azzal kapcsolatban, hogy a kormány miért támogat dohányipari céget úgy fogalmazott: "Magyarország érdeke kettős, egyrészt egészségügyi érdek a dohányzás hazai visszaszorítása, ugyanakkor gazdasági érdek, hogy a fennálló kereskedelemből kivegyük a részünket, és ezen a piacon a magyar tulajdonú gyárak működjenek, amelyek magyar munkahelyeket és magyar bevételt biztosítanak".

A gyár mai tulajdonosai több mint 27 milliárd forintot fektettek be a kezdetek óta, de a támogatás nélkül ekkora léptékű építkezést nem tudtak volna végrehajtani - mondta el Füzi Csaba, a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója.

A beruházás mintegy 10 milliárd forintos összköltségének legnagyobb eleme - 41 százaléka - az új, modern ipari technikával felszerelt háromszintes csarnok. A teljes összeg csaknem 39 százalékát a modern dohányelőkészítő üzem berendezéseire költötték, amely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a cég megtartsa az elmúlt 15 évben elért fejlődési ütemet. Érzik a magyarországi munkahelyek védelmének kiemelkedő fontosságát, a cég állományi létszáma 540 fölé emelkedett mára - mondta Füzi.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a cég nettó árbevétele tavaly 56,4 milliárd forint fölé emelkedett a megelőző évi 47 milliárd forintról, míg adózott bevétele több mint 350 millió forinttal 6,355 milliárd forintra nőtt.

A Continental cégcsoport a hódmezővásárhelyi Sánta János érdekeltsége, a hozzá köthető Tabán Trafik Zrt. többségi irányítása alatt áll az Országos Dohányboltellátó Kft., amely évek óta milliárdos osztalékokat termel tulajdonosainak. (Az utóbbi kft. Magyarországon kizárólagosan látja el - az Orbán-kormány döntése nyomán évek óta - a magyarországi dohányboltokat termékekkel.)