Az egyesült pénzintézet átmenetileg MKB Bank Nyrt. néven működik tovább. Ezzel újabb mérföldkőhöz érkezett a Magyar Bankholding által irányított hármas bankfúzió, amelynek célja, hogy a Budapest Bank, az MKB Bank, valamint – később, 2023 májusáig – a Takarék csoport integrációjával Magyarország második legnagyobb, és a digitalizációban is élenjáró univerzális nagybankját hozzák létre.

A három bank egyesítésében rejlő szinergialehetőségek kiaknázása megkezdődött, ennek első előnyeit a Budapest Bank és az MKB Bank ügyfelei már élvezhetik is. Az egyesült MKB Bank 66 városban, összesen 143 bankfiókkal és 184 db ATM-mel van jelen, ezzel az ügyfeleknek a korábbinál több helyszínen biztosítják a személyes ügyintézést és a megszokott magas minőségű kiszolgálást.

 

2022. április 1-től a lakossági és vállalati ügyfelek betéti bankkártyájukkal országosan közel 1 100 helyszínen, az egyesült MKB Bank mellett a Takarékbank ATM-jeiből is vehetnek fel készpénzt a saját banki ATM készpénzfelvételi díjjal megegyező díjért.

 

A korábbi Budapest Bank fiókok arculata is megváltozik, és részben vagy egészben a jogutód MKB Bank logójával és egyéb arculati elemeivel működnek tovább. Április 4-től a Budapest Bank 14 korábbi fiókjánál lesz látható nagyobb imázsváltás. Valamennyi korábban megszokott kommunikációs csatornán – internetbankon, mobilappon, számlakivonaton, postai vagy elektronikus levélben – is majd az MKB Bank saját adataival és logójával találkozhatnak az ügyfelek. Kidolgozás alatt áll a Budapest Bankból, az MKB Bankból, illetve a jövő évben csatlakozó Takarék Csoportból létrejövő nagybank márkája, amelynek bevezetése a tervek szerint 2023-ban valósul meg.

 

Kimagasló pénzügyi eredményekre építkeznek

A Magyar Bankholding keretében zajló intenzív átalakulási folyamat, illetve a fokozódó piaci turbulenciák ellenére mind a Budapest Bank, mind az MKB Bank rendkívül sikeres évet zárt. Az MKB csoport 77,7 milliárd forint korrigált adózott eredményt ért el 2021-ben, mérlegfőösszege 2020 óta 19,1 százalékkal bővült, ami több mint 530 milliárd forint növekedés mellett elérte a 3 314 milliárd forintot.

 

A Budapest Bank 6,2 milliárd forint teljes átfogó eredményt és 13,8 milliárd forint konszolidált, adózás előtti eredményt ért el a tavalyi évben. A bank mérlegfőösszege 2021. december végére 7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi szinthez képest, így meghaladta a 2530 milliárd forintot.

A Budapest Bank és az MKB Bank egyesülését követő napokban az egyesült bank tervezetten és ütemezetten átállítja informatikai rendszereit. A 2022. április 2-i és 3-i hétvégén az azonnali fizetési rendszer leáll, ezért az egyesülő intézmény ezekre a napokra bankszünnapot hirdet. Az elektronikus csatornák – internetbank, mobil applikáció, üzleti terminál – nem lesznek elérhetőek. A leállás ugyanakkor nem érinti a POS terminálokon történő fizikai bankkártyás vásárlást, valamint az ATM-es készpénzfelvételt.

 

Április 4-én, hétfőn, a korábbi Budapest Bank, valamint az eddigi MKB Bank bankfiókok országosan zárva lesznek bankszünnap miatt. Ezen a napon a fizetési megbízások rendben teljesülnek, és az ügyfelek a bankkártyáikat is zavartalanul használhatják az egyenlegeik erejéig.