Az NVB vasárnap a vajdasági levélszavazatos ügyében benyújtott panaszok vizsgálatát azzal utasította el, hogy a választások tisztaságát felügyelő testület csak Magyarország területén tud érvényt szerezni a választási szabályoknak.

 

Az ellenzék, mint Hadházy Ákos kérdésünkre felidézte, annyit kér, hogy a levélszavazatokat addig ne vegyék figyelembe, míg érdemben ki nem vizsgálták az ügyet. Nem azért kérik ezt, mert biztosak a csalásban - írja a portál.

Hadházy így fogalmazott:

 

Nem tudjuk pontosan, hogy mi történt. Lehetett egy provokáció is, minden további nélkül, illetve lehetett simán csak egy slendriánul véghezvitt választási csalás. De ezzel együtt most már bizonyíték van arra, és nem csak feltevés, hogy ezekkel a papírokkal vissza lehetett élni.

 

 

Az egyéniben Zuglóban induló ellenzéki képviselő szerint az a legnagyobb baj, hogy nem egyszerűen elutasította a választási bizottság a beadványt, hanem hogy érdemi vizsgálat nélkül tette ezt. 

 

A bizottság úgy tesz, mintha két választás lenne: a határon túl is egy és itthon is egy. Pedig ez egyetlen választás. Ha a választás egy részének a tisztaságát nem tudják vizsgálni, akkor az egész tisztaságát nem tudják vizsgálni - mondta Hadházy.

 

A politikus szerint az

egyesült ellenzéknek mostantól azt kellene követelnie, hogy vagy ne számítsák be az eredményekbe a levélszavazást, vagy ismételjék meg azt.

 

Választási percről-percre tudósításunkat itt találja!