A közlemény szerint az egyik baleset a főút 44-es kilométerszelvényében, míg a másik a fülöpszállási vasúti átjáróban történt. Eközben a kisizsáki bekötőút és Solt között további balesetek történtek.

A balesetek helyszínelését, kivizsgálását négy rendőrkapitányság folyamatosan végzi. A rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy az 52-es út érintett szakaszát kerüljék el, ezen a részen teljes útlezárás van. Kerülni Kecskemét irányából Szabadszállás vagy Kisizsák felé, Solt irányából pedig az 53-as úton lehet.

A baon.hu szerint Soltnál megcsúszott és az úton keresztbe fordult egy kamion. Nem sokkal később pedig eddig ismeretlen okból összeütközött egy betegszállító és egy vonat az 52-es főúton, Fülöpszállásnál, a vasúti átjáróban péntek reggel. Teljes útlezárás van Soltnál és Fülöpszállásnál is.

Az érintett útszakaszon az út- és látási viszonyok időközben oly mértékben tovább romlottak, hogy a kisizsáki bekötőút és Solt között történt balesetekben összesen kb. 20-30 jármű érintett. A közlekedést a jeges út és a köd nehezíti.

A tömeges baleset a vasúti átjárótól nagyjából 400 méterre történt, és közel 3 kilométer hosszan több járművet is érint. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 8 teherautó és 20 személyautó érintett az 52-es úton, Fülöpszállás előtt történt tömeges ütközésben. Az első információk szerint négyen megsérültek az ütközések során - egy ember súlyosabban, hárman pedig könnyebben, a mentők két embert vittek kórházba a helyszínről.

Címlapkép forrása: MTI Fotó Mohai Balázs.