Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke elmondta, egy múlt héten érkezett támogató döntés értelmében kétmilliárd forint fejlesztési forrást kap több Békés megyei település a TOP-Plusz keretéből - számolt be róla az önkormányzat honlapja.

A forrást többek közt ipari parkok, iparterületek, inkubátorházak fejlesztésére, valamint a helyi termelők, helyi termékek piacra jutásának támogatására lehet felhasználni. Mindezek mellett a megújuló energiaforrások részarány-növelése is lehetséges egyes épületek gazdaságosabb, korszerűbb üzemeltetése érdekében.

Közel tízmilliárdos fejlesztési forrást nyertek el

A héten pedig egy újabb, csaknem tízmilliárd forintos fejlesztési forrásról kapott a megyei önkormányzat kedvező döntést. A TOP-Plusz keretéből többek közt belterületi utak fejlesztése, parkok, zöldfelületek kialakítása, hatékony csapadékelvezetési és hulladékgazdálkodási fejlesztések, valamint kerékpárforgalmi létesítmények kialakítása is lehetővé válik a Békés megyei települések számára.

A nyertesek között van mások mellett Szarvas város önkormányzata 491 millió forinttal; az ugyancsak szarvasi Cervinus Teátrum Művészeti Szolgáltató Közhasznú NKft. 221 millióval; Magyarbánhegyes község csaknem 130, Tótkomlós 141, a Sarkadkeresztúri Református Missziói Egyházközség pedig 48 millió forintot meghaladó összeget nyert el - olvasható a megyei önkormányzat kimutatásában.