A kormány elfogadta a Fidesz frakció kezdeményezését és újabb nemzeti konzultációt indít, most az európai uniós szankciókról - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormányülés után a Facebookon.

A kormányfő szerint az energia szankciókat Brüsszel ráerőltette az országokra, és azóta az energiaárak az égben vannak. (Az energiaárak a háború előtt, szintén Putyin és a Gazprm szállítási húzd meg, erezd meg játékának köszönhetően már emelkedtek - a szerk.)

Orbán szerint Brüsszelben azt ígérték, hogy a szankciók véget vetnek a háborúnak és jobban fognak fájni az agresszornak, mint az unió tagállamainak. Ehelyett ma Európa minden polgára szankciós felárat fizet az energiáért - mondta Orbán Viktor.


Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, csütörtökön11 óra 30 percre hirdetett kormányinfót. A kormányülés további részleteit a tervek szerint itt ismertetik.

Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető a múlt héte a Fidesz és a KDNP közös Balatonalmádiban tartott frakcióülése után jelentette be, hogy arra kérték a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt az európai uniós szankciókról.