Elkészült a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 15 ezer négyzetméter alapterületű műszaki székháza a XIII. kerületi telephelyén – derül ki a kivitelező Grabarics Kft. Facebook posztjából. A szakemberek egy új, modern mérőlaboratóriumban vizsgálják majd a különféle elektromos berendezéseket a távközlési eszközök biztonsága érdekében.

A projekt 2020 májusában kezdődött meg a Grabarics Kft. munkájával, a generáltervezési feladatokat a Nirmana Építésziroda Kft. látta el, az épület vasbeton-szerkezeti munkálatain pedig a CLC-Construct Kft. dolgozott.

A hírközlésszakma robbanásszerű fejlődése a szektort felügyelő hatóság számára újabb feladatköröket jelent, emellett az eszközpark folyamatos korszerűsítése is elvárás, így szükségessé vált a már meglévő székház bővítése.

Közel duplájára nőtt a zöld szemléletet tükröző létesítmény

Az innovatív, többfunkciós műszaki épületben a speciális eszközpark és a munkafeltételek korszerűsítésével a hatóság nemzetközileg elismert színvonalon, a megfelelő informatikai és biztonsági háttérrel hatékonyan tud megfelelni a jogszabályokban foglalt elvárásoknak hosszú távon is.

A Visegrádi utcai telephely az új létesítménnyel együtt a korábbi 7,5 ezer  helyett közel 15 ezer négyzetméterrel működhet.

Az új komplexumban három pinceszinten összesen 105 férőhelyes teremgarázst, raktárakat és gépészeti helyiségeket alakítottak ki. Az épület öt szintjén helyet kapott továbbá:

  • az informatikai szerverközpont,
  • az EMC mérőlabor és a hozzá tartozó mérőkamrák,
  • egy irodai blokk, amely magában foglalja a laborokat és a vezetői irodákat,
  • valamint konferenciaterem és tárgyalók is.

Már a tervezés során fontos szempont volt a zöld szemlélet: megújuló energiaforrások és környezetkímélő megoldások biztosítják, hogy az új székház a lehető legkisebb mértékben terhelje a környezetet. Ennek megfelelően az épületben gáz egyáltalán nem elérhető, a fűtést hőcserélő technológiával oldották meg, melyek energiafelhasználása a passzívházakét közelíti.

 

 

 

Zöld utat kapott Zuglóban a sztárépítész nevét viselő iroda terve

Megkapta az építési engedélyt a Zaha Hadid Architects által tervezett Zugló City Centre-projekt, ami az elképzelések szerint egységet képez majd a kerület megújuló, a Bosnyák téren megvalósuló főterével is. Bővebben --->