A köztársasági elnök helyzetét az Alkotmány egyértelműen rendezi: az államfő személye szent sérthetetlen - reagált a miniszterelnök a 180 percben arra a hírre, hogy a Semmelweis Egyetem szenátusa csütörtök délután visszavonta Schmitt Pál doktori címét, mert a kisdoktori értekezés nem felel meg a szakmai és etikai kritériumoknak. A döntés csak és kizárólag Schmitt Pál kezében van - tette hozzá a miniszterelnök

Termelési központ leszünk

A kormányfő a csütörtönön felavatott kecskeméti Mercedes-gyár kapcsán hangsúlyozta: Európa egyetlen módon, a versenyképesség javításával tud kilábalni a válságból, Magyarország pedig ebből a szempontból rendkívül kedvező helyzetben van, akár Európa autóipari centrumává is válhat, de a magyar műszaki tudás, képzés, gyakorlat még többet is hozhat, újabb és újabb beruházások, fejlesztések várhatók.

Új beruházások jönnek

Orbán Viktor beszámolt arról is, hogy Németországban tárgyalt a legfontosabb vállalatok vezetőivel, és bár részleteket nem árult el, hangsúlyozta: az ország nagyon jó úton van afelé, hogy termelési központtá váljék. Mostanra sikerült elérni, hogy azt emberek segély helyett már dolgozni akarnak, a legfontosabb feladat értelmes munkát találni a számukra - emelte ki.

A Fidesz akkor sikeres, ha az ország is az, nem a párt, az ország a fontos - mondta a most a 24. születésnapját ünneplő párt elnöke, aki hangsúlyozta: a 2010-es összefogásnak köszönhetően nálunk a válságban is megmaradt az egység, ami működőképessé teszi a gazdaságot, a politikát, az országot, és ez mindennél előbbre való.