Londonban a parkolóhelyek árai az elmúlt időben jelentősen megemelkedtek, jelenleg 80 ezer és 250 ezer font között mozognak. Egy sofőr ezért inkább egy erkélyt vásárolt meg a vele járó parkolási igazolványért – írja a Daily Mail.

A dél-kensingtoni erkély eredetileg 50 ezer fontért lett nyilvántartásba véve a Next Home ingatlanközvetítő cégnél, de az új tulajdonos 35 ezerért vette meg, továbbá 1300 fontot fizet az éves parkolási szolgáltatási díjért. A Rightmove ingatlanportál adatai szerint a környéken lévő ingatlanok átlagára közel másfél millió font (661 millió forint).

A Gloucester Road metróállomás közelében található, 128 négyzetméteres terasz különálló ingatlanként volt bejegyezve, 110 éves bérleti szerződéssel és az utcán biztosított parkolóhellyel. A parkolás miatt frusztrált gépkocsi-tulajdonos erre csapott le. 

Az erkély iránt közel négyszázan érdeklődtek, néhányan művészteremnek vagy táncteremnek képzelték el, mások arra voltak kíváncsiak, hogy a szűkös téren felállítható-e sátor. Az eset inspirált másokat is: az ingatlanközvetítő állítása szerint sokan érdeklődtek arról, hogy eladhatják-e saját ingatlanuk egy részét egy kis extra bevételért. Az ingatlanos cég szóvivője úgy fogalmazott, kortünet hogy az emberek eddig nem engedhették meg maguknak hogy lakást vegyenek, és most már egy teraszra is alig futja.

(Gyurka Eszter)