Nem tudja garantálni a MÁV, hogy a nyáron kellemesen hűs kocsikban, időben érjünk célba. A hvg.hu kérdésére ezt maga a társaság is elismerte: a vonatok negyedén található a leghatékonyabb klímaberendezés, ezt az arányt országos szinten, valószínűleg a budapesti elővárosi járatok legalább 42 százalékra feljavítják.

Légjavító berendezések

Ez persze nem azt jelenti, hogy csak a lehúzott ablak marad lehetőségként a többi vonatra. A régebbi beszerzésű, második generációs IC-kocsikon modern klíma helyett csak légjavító berendezés működik – magyarázta a MÁV.

Ezek 35 fok felett már nem tudják annyira lehűteni a levegőt, mint a modernebb változatok, ráadásul a nyarak egyre forróbbak, ezért egyre több utas tesz bejelentést, hogy a klíma nem, vagy rosszul működik – ismerte el a vasúttársaság.

A cél természetesen a teljes flottánk megújítása, így a MÁV-START átfogó járműstratégiájában már kizárólag légkondicionált járművek beszerzése szerepel, e stratégia végrehajtását azonban csak a rendelkezésre álló források függvényében tudjuk megvalósítani

 – írták. 

 

Nagyon készül a Forma-1-re a MÁV

Több és nagyobb kapacitású járatot indít a MÁV, és egységes árú jegyet is lehet váltani a Formula-1 Magyar Nagydíj alkalmából, amelyet július 21. és 23. között rendeznek - közölte a MÁV Zrt. szombaton az MTI-vel. Bővebben --->