A rendőrségi tájékoztatás szerint szombaton, déli 12 óra előtt öt perccel az M7-es autópálya 18-as kilométerszelvényénél, Érd térségében hét autó ütközött össze a fővárosból kifelé vezető oldalon. Az elsődleges adatok szerint két ember sérült meg könnyebben.

​A balesettel érintett járművek forgalmi akadályt képeznek, ezért az érintett útszakaszon a járművezetőknek a baleset helyszínén torlódásra kell számítani, az Útinform 5 km-s dugóról ír és azt tanácsolja, hogy aki a Balaton felé indulna a fővárosból, válasza az M6-os autópályát ha teheti.

Az Útinform további akadályokra is figyelmeztet:

  • az M1-es autópályán Budapest felé Herceghalomnál a 28-as km-nél, korábban több gépkocsi ütközött, a sérült járművek már a leállón állnak. A torlódás még jelentős, több km-es. Aki teheti már a Tatabánya-Óváros csomópontnál az 1-es főúton kerüljön.
  • Az M5-ös autópályán a Röszke felé vezető oldalon, a 46-os km-nél egy kamion műszaki mentését végzik. A külső és a leálló sávot lezárták, 7-8 km-es a torlódás.
  • Távolabb Városföld térségében, a 98-as és a 105-ös km között, egy új, fix terelés miatt csak egy sáv járható, ott is több km-es a torlódás.
  • A főváros irányában a 24-es km-nél két személygépjármű karambolozott. A sérült járművek teljesen elfoglalják az autópályát. Aki teheti, Ócsánál hajtson le az 5-ös főútra.