Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 73-ra nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma - írja a tájékoztató oldal, előző nap még csak 58 fő volt.

A hazánkban azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 73 fő. Közülük 9 iráni, 1 brit, 1 kazah és 62 magyar állampolgár. Hétfőn a második iráni gyógyult is távozott a kórházból.

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma 218 815-re nőtt csütörtök reggelre szerte a világon. Kínában viszont új megbetegedéseket már nem jelentettek csütörtökön, csak behurcolt fertőzésekről tudnak. Közülük három esetben magyarokat szűrtek ki.

A járvány második szakaszához  - a csoportos megbetegedések szakaszához -  értünk, amikor közösségben, személyes érintkezéskor terjed a fertőzés. Ahogy Müller Cecília országos tisztifőorvos fogalmazott, már "Magyarországon is bárhol jelen lehet a vírus". Ezért nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, és aki teheti, az maradjon otthon, tartsa be az szabályokat és az ajánlásokat.