Az óriási érdeklődés hatására megteltek a Semmelweis Egyetem (SE) klinikáin a kismamák számára létrehozott oltópontok, száz ember helyett ezer érkezett - adta hírül az egyetem.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) március 26-án engedélyezte a várandósok koronavírus elleni oltását, amelyre a SE azonnali hatállyal lehetőséget biztosított. Az egyetem mától több oltópontot is kialakított az érintettek számára, a további egyetemi oltópontokon pedig előreengedik az oltásra érkező várandósokat.

Ezeken az oltópontokon az egyetem gondozásában lévő kismamák, valamint az NNK eljárásrendje alapján a háziorvosok által beutaltak kaphatják meg a vakcinát. Az érintett várandósok számára az egyetemen dolgozó nőgyógyász szakorvosuk vagy háziorvosuk tudja megszervezni az oltási időpontot és helyszínt. Mindennek előfeltétele a vakcinainfo.gov.hu felületen való regisztráció.

Szombat délutánig hivatalosan mintegy 100 fő számára történt időpontfoglalás ennek megfelelően az egyetemi oltópontokra, ennek a létszámnak ugyanakkor a többszöröse jelent meg.

Szombat délutánig mintegy mintegy ezer oltást adtak be az egyetem munkatársai. A Semmelweis Egyetem a továbbiakban csak azokat a várandósokat oltja be a hétvégén, akik a megfelelő beutalóval és várandósgondozási kiskönyvvel érkeznek.