Koronavírus miatt karanténban van Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő. A hírt maga a politikus osztotta meg Facebookon szerdán, a hatósági házi karantén utolsó napján - vette észre a Telex.hu a politikus bejegyzését.

A képviselő szerint a tünetek (orrfolyás, szaglás és ízlelés elvesztése) jelentkezése után elment a kórházba, ahol pozitív lett a tesztje, majd infúziós kezelést és gyógyszereket kapott, négy órával az első vizsgálat után megkezdte a kényszerű pihenést.

A bejegyzésből az nem derül ki, hogy mikor lett pozitív a tesztje, de ha ma (május 5.) jár le a 10 napos karantén - ahogy a képviselő írja a Facebook-oldalán -, akkor a múlt héten már karanténban, otthon kellett volna lennie. Ehhez képest a képviselő a múlt héten hétfőn és kedden (április 26-27.) is Budapesten volt és részt vett a parlamenti üléseken.

Nem gondolta volna hogy covidos

Április 25-én kirándultam, hétfőn folyt az orrom, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, azt hittem, csak megfáztam - mondta Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő a hvg.hu-na. A képviselő nem volt tisztában a fertőzöttségével, az ülésteremben pedig maszkot viselt. Kedden már kevésbé érezte jól magát, de továbbra sem volt láza. Idővel kezdte nem érezni a szagokat és ízeket, ezért a parlamntni voksolás után azonnal a megyei kórházba ment, és az eredmény megérkezéséig önkéntes karanténba vonult - nyilatkozta a képviselő.

A múlt héten kedden az ő szavazatára is szükség volt annak a kétharmados törvénynek az elfogadásához is, amellyel alapítványi fenntartás alá kerül a magyar felsőoktatás 70 százaléka, az állam pedig több ezermilliárd forintnyi közvagyont ad oda a Fideszhez köthető delegáltak által vezetett "közérdekű vagyonkezelő alapítványoknak" - a létrehozott 32 alapítványból 21 tart fenn egyetemet is. (A parlament oldalán meg lehet nézni, hogy kik szavazták meg a javaslatokat.)

Frissítés: Becsó újra posztolt

Becsó Zsolt pár óra elteltével szerdán új posztot tett ki a Facebook-oldalára, amelyben már azt írja, hogy "a karantén május 7-ig tart". A reggeli  első posztját még úgy kezdte "a hatósági házi karantén utolsó napja", lejjebb pedig azt írta, hogy "a tíz nap során a tünetek enyhék voltak, láz és köhögés elkerült". A képviselő azt is közölte, hogy a "mintavétel időpontja 2021.04.27 (kedd) 15 óra 42 perc. Magyarán nem lehettem karanténban kedd reggel, mert a vizsgálatra csak délután került sor". Kedd reggel szavazott ugyanis a parlament a közérdekű vagyonkezelői alapítványok létrehozásáról.

A Fidesz-frakció szerint minden rendben van

A Telex.hu megkereste a Fidesz-frakció sajtóosztályát, hogy miként vehetett részt a képviselő a szavazásokon a múlt héten, ha bejegyzése szerint tíz napja karanténban van

Becsó Zsolt képviselő úr részt vett a múlt keddi szavazáson, onnan hazatérve végeztetett koronavírus-tesztet. Mindenben a szabályoknak megfelelően járt el

- válaszolta a Fidesz-frakció a lapnak.

Teraszozott a képviselő

Több kormánypárti politikushoz hasonlóan Becsó Zsolt is kiült egy teraszra április 24-én, hogy megünnepelje a 3,5 millió beoltottat és a teraszok nyitását. Erről képet is közzétett az oldalán. Rá két napra kerülhetett a politikus karanténba, ha ma van az utolsó napja - jegyzi meg a cikk írója.