A döntés majdnem félmillió gépjármű tulajdonost érint. Akik 2010 január elseje óta nem cserélték le közlekedési eszközüket, de új biztosítót szeretnének, most péntekig még megtehetik. A szabályos felmondás értelmében ugyanis december elseje éjfélig meg kell érkeznie a dokumentumoknak a biztosítóhoz – áll az Infostart cikkében.

Napjainkban 4,5 millió autóra van kötelező felelősségbiztosítás kötve, emellett 850 ezer autó vesz részt a kampányban, amelyből 450 ezer személygépjármű.

Akinek érvényes a kötelező biztosítása, annak a saját biztosítójától kell értesítést kapnia a következő éves díjról az évforduló előtt 50 nappal (jelen esetben november 10-e környékén) – mondta Cselovszki Zsolt, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnökségi tagja.

Ekkor dönthet a díj elfogadásáról, vagy a fennmaradó időben új biztosítót kereshet, ha szerinte nem megfelelő az ár. Kedvelt megoldás ilyen esetben egy alkusz felkeresése, de nem ritka, hogy az emberek interneten néznek új lehetőségek után. Ilyenkor érdemes jobban odafigyelni, hiszen új biztosítás kapcsán 60 napra csökken a rendelkezésre álló idő a díj befizetésére.

A szövetség arra számít, hogy év végéig 70-80 ezren kötnek kedvezőbb szerződést egy másik biztosítónál.

(Kiffer Anna)

A magyarok nem kérnek az életbiztosításból, inkább a vagyonukat biztosítják be

A társaságok több mint kétharmada nyereséggel zárta a 2022-es évet, de közel sem akkorával, mint a korábbi években. Júniusig 779 milliárd forintos bevétele volt a biztosítóknak, aminek közel 60 százaléka a nem élet üzletágból származott. Sokkal kevesebb új életbiztosítási szerződést kötött a lakosság. Részleteket itt olvashat