Gődény egy tavaly megjelentetett írásában egyebek mellett víruspropagandának titulálta a kormányzat pandémia elleni intézkedéseit, a kötelező szájmaszkról pedig azt írta, hogy ártalmas az egészségre. A bíróság által hozott büntetővégzés még nem jogerős, a vádlott és védője kérhet tárgyalást az ügyben.

Gődény „A választás szabadsága” címmel megjelentett írásában értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot, a kormányzat intézkedéseit víruspropagandának titulálta, illetve az egész védekezést mesterségesen szított hisztériának nevezte - írja a lap.

A vádhatóság Gődény esetében tárgyalás mellőzésével, csupán az ügyiratok alapján eljárva, úgynevezett büntetővégzés meghozatalát indítványozta, felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérve a vádlottra.

A gyógyszerész augusztus végén jelentette be közösségi oldalán, hogy a youtube videomegosztó portál végleg törölte csatornáját.

Gődény Györgyöt december 11-én hajnalban vitte el a rendőrség a lakásán tartott házkutatás után. A nyomozók informatikai eszközöket, adathordozókat foglaltak le. A gyógyszerészt még aznap kiengedték a rendőrségről, másnap már a saját könyvének dedikálására is elment, igaz, a helyszínre nem engedték be.