A szakmai zsűri idén is nyolc kiemelkedő teljesítményt nyújtó, harminc évesnél nem idősebb művészt díjazott.

A díjjal járó szakmai és anyagi elismerés pedig komoly ösztönző lehet az ifjú tehetségek kibontakozásához.

A Junior Prima díjat öt társalapító gondozza, mindegyikük egy-egy önálló kategória mecénási feladatait vállalta fel. Az FHB Bank a színházi- és filmművészet terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatja.

Társadalmunknak hasznos tevékenységgel tehetünk a saját világunkért, annak gazdagításával, többé, szebbé tételével építhetjük közös jövőnket. Emiatt csatlakozott bankunk öt éve társalapítóként a Prima Primissima Alapítványhoz, ezzel is eleget téve az önként vállalt feladatnak - hangsúlyozta Spéder Zoltán, az FHB Jelzálogbank Nyrt. igazgatóságának elnöke.

A magyar színház- és filmművészet kategóriában, az FHB Bank által adományozott rangos elismerések sorsáról minden évben a szakmát jól ismerő zsűri dönt. Idén Bálint András színész-rendező, a Radnóti Miklós Színház igazgatója; Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja; Eszenyi Enikő színész-rendező, a Vígszínház igazgatója; Káel Csaba rendező, a Művészetek Palotája vezérigazgatója; Molnár Piroska, a nemzet színésze és Orlai Tibor, színházi producer válogatott.

Idén hat színművész, egy táncos, és egy forgatókönyvíró-rendező vehette át a Junior Príma díjat és az azzal járó kétmillió forintot jelképező FHB Gold bankkártyákat.

Az idei díjazottak
Béres Márta színművészSzabadkai Kosztolányi Színház
Lovas Rozi, színművészPesti Magyar Színház
Mórocz Adrienn színművész, bábos, táncművészBudapest Bábszínház
Orth Péter színművészKatona József Színház, Kecskemét
Rétfalvi Tamás színművészRadnóti Miklós Színház
Szatory Dávid színművészNemzeti Színház
Székely Szilveszter táncművészBozsik Yvette Társulat
Zomborácz Virág rendező, forgatókönyvíró-
Forrás: Napi.hu-gyűjtés