Szijjártó Péter videóbejegyzésében közölte, az LG az elektromosautó-ipar egyik vezető beszállító vállalata, a Magna pedig a világ egyik talán legdiverzifikáltabb autóipari beszállítója, a kettőjük vegyesvállalata, az LG Magna úgy döntött, hogy első európai gyárát Magyarországon építi fel.

A 20 milliárd forintos beruházás Miskolcon valósul meg és 200 új munkahelyet teremt, a kormány ehhez hatmilliárd forintos támogatást biztosít – ismertette a miniszter.

Szijjártó Péter elmondta: a gyárban elektromos autók különböző berendezéseit és alkatrészeit, az elektromos motorok különböző elemeit, valamint fedélzeti töltőket és invertereket fognak gyártani.

A következő években a világgazdaságot az elektromosautó-ipar fogja leginkább alakítani, az elektromos alapra történő átállása az autóiparnak el fogja dönteni, hogy mely országok tudnak profitálni majd az új világgazdasági korszakból, mely országok tudnak profitálni abból, hogy a világgazdaság legjelentősebb iparága forradalmi változásokon megy majd keresztül

– fogalmazott a miniszter, aki szerint a beruházás tovább erősíti Magyarország szerepét az elektromosautó-ipari átállásban. 

65 milliárdos vasútfejlesztést adott át Szijjártó Péter az épülő BMW gyárnál

Befejeződött a debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezethez kapcsolódó vasúti infrastruktúra-fejlesztések első üteme, így megindulhat a projekt második szakasza, amelynek nyomán létrejön Kelet-Európa egyik legnagyobb ipari intermodális terminálja - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a helyszínen. Bővebben --->