A Budai Egészségközpontot tulajdonló vállalkozásának maradék üzletrészét is eladta Varga Péter Pál gerincsebész, az intézmény alapító tulajdonosa, vezetője.  A 25 százalékos tulajdoni hányadát  Csányi Sándor OTP vezér cége, a Bonitás 2002 Befektető és Tanácsadó Zrt. vásárolta meg – írja a Népszava.

- Javában zajlik az új kórháztömb építése és annak a finanszírozásába már nem tudok beszállni, ezért úgy gondoltam, egyszerűsítem a dolgokat és eladom a tulajdonrészemet – indokolta döntését Varga Péter Pál. Hangsúlyozta, hogy a tulajdonosi szerkezet változása nem érinti a betegellátást.

A Budai Egészségközpontot (BEK) nem csak magánegészségügyi szolgáltatásokat nyújt.  A Királyhágó utcai központi kórházban közfinanszírozással látják el és operálják mintegy 16 éve a legsúlyosabb gerincbetegeket. Ez a tevékenység is zavartalanul működik. Továbbra is Varga Péter Pál kezében marad  az intézmény vezetése, menedzsmentjének irányítása.

Arra a kérdésre, hogy pontosan mekkora összegért cserélt gazdát „életműve”, Varga Péter Pál azt válaszolta: ez üzleti titok, de annyit elárult, hogy milliárdos tételről van szó.  Mint mondta, a pénz jó helyre kerül, hiszen ennek egy részéből finanszírozza majd Kunffy Lajos festőművész kissé elhanyagolt, somogyi emlékmúzeumának felújítását, amivel immár két éve aktívan foglalkozik. Az emlékmúzeumban dokumentációs műhelyt is kialakítanak, amely a Somogyhoz kötődő művészek életútjának és tevékenységének tanulmányozását segíti majd.