A Bróker Marcsi néven elhíresült nőt a Szolnoki Törvényszék 10 év börtönre, 5 millió 400 ezres pénzbüntetésre, végleges hatályú gazdasági társaság vezető tisztségviselője foglalkozástól eltiltásra ítélte csalás és más bűncselekmények miatt. 

Az ügyészség viszont kevesli a kiszabott börtönbüntetést

A Kun-Mediátor-ügyben első fokon kirótt büntetés súlyosítását, további vagyonelkobzást és a sértettek polgári jogi igényének elbírálását indítványozza a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség - tájékoztatott Nagyné Günther Ágnes szóvivő.

Az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék ítélete szerint a Kun-Mediátor Kft. vezető tisztségviselőjeként 14 éven keresztül több mint 760 sértettel kötött betétgyűjtésre irányuló szerződéseket, amelyek alapján számukra a piaci kamatoknál jóval magasabb hozamot ígért.

A karcagi nő a betétgyűjtésre nem rendelkezett engedéllyel, az ígért magas hozamok megfizetését lehetővé tevő tényleges gazdasági tevékenységet nem folytatott. Ügyfeleinek így néhány millió forint és több mint egymilliárd forint közötti kárt okozott.

A Szolnoki Törvényszék a vádlottat csalás bűntette és más bűncselekmények miatt a börtön- és pénzbüntetés mellett, végleg eltiltotta a gazdasági társaság vezető tisztségviselője foglalkozástól, valamint vele, az általa képviselt gazdasági társasággal és két családtagjával szemben vagyonelkobzást rendelt el.

A törvényszék öt sértett mintegy 130 millió forintnyi kárának megfizetésére kötelezte az asszonyt

Az elsőfokú bíróság döntése alapján a sértettek többsége kártérítési igényét egyéb törvényes úton - külön polgári perben - követelhetné.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség amellett, hogy a kiszabott büntetés súlyosítását és a sértettek által bejelentett polgári jogi igények érdemi elbírálását indítványozta, a Szegedi Ítélőtáblától kérte a vádlott kártérítés megfizetésére kötelezését, valamint azt is, hogy két hozzátartozója mellett más családtagjaival szemben is rendeljenek el vagyonelkobzást.