Jövő nyáron indulhat a pesti és a budai rakpart felújítása, a beruházásról szóló szerződést pénteken írták alá az érintettek - közölte a BKK: 

Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója azt mondta: a Duna-Buda projekt célja, hogy miközben az alsó rakpart észak-déli közlekedési folyosó szerepe megmarad, a budai belvárosi Duna-parthoz kapcsolódóan olyan köztérhálózat jöjjön létre, amely vonzó a lakosság és a turisták számára egyaránt. A komplex szemléletű fejlesztéssel javulnak a kerékpáros közlekedés feltételei, a környezet a gyalogosok megváltozott igényeihez igazodik. A zöldfelületek fejlesztése, növelése ösztönzi a közterületek közösségi használatát, javítja a felső rakpartok és a kapcsolódó közterek gyalogos felületeinek kapcsolatát.

A pesti alsó rakparton tervek szerint közösségi sportolást szolgáló eszközöket, utcabútorokat, kerékpáros és gyalogos útvonalakat létesítenek. A projekt célja, hogy a térségben megújuljanak a burkolatok, javuljanak a kerékpáros és a gyalogos közlekedés feltételei, és több zöldfelületet alakítsanak ki.

A projektben a BKK mellett részt vesz a Város-Teampannon Kft., az MG Építész Kft. is.